фото: Unknown author, УикипедияПрез 1891 година Томас Едисън създава кинетоскопа, предшественик

...
фото: Unknown author, УикипедияПрез 1891 година Томас Едисън създава кинетоскопа, предшественик
Коментари Харесай

На днешния ден: Томас Едисон патентова кинокамерата

фото: Unknown author, Уикипедия

През 1891 година Томас Едисън основава кинетоскопа, предходник на актуалния прожекционен уред. Първата обществена проява на кинетографа и кинетоскопа е направена през май 1891 година.[20] Кинетоскопите се конфигурират като монетни автомати, от които феновете могат да гледат къси филми. Това е значимо за Томас Едисън, който търси метод да забавлява клиентите, до момента в който слушат музика на неговия фонограф. Сега хората могат да отидат до монетния автомат, да пуснат монета, да си сложат слушалките и да гледат през визьора. През този интервал, когато киното се трансформира от екзотична оригиналност в всеобща медия, Едисън е авторитетна фигура в производството на филми и има заслугата за определяне на стандарт за потребление на 35 mm целулоиден филм с по 4 перфорации от двете страни на всеки кадър. Той построява студиото Блек Марая в Ню Джърси, което е намерено на 1 февруари 1893 година и се смята за първото киностудио. Тук е изработен първият филм с авторски права, „ Кихането на Фред От “ („ Fred Ott`s Sneeze “).
През 1894 година Едисън опитва върху синхронизирането на аудиозапис с филм – изобретява кинетофона, който не доста тъкмо синхронизира картина от кинетоскопа със тон от фонографски цилиндър. През 1896 година Едисън стартира да създава и продава изобретения от Томас Армат витаскоп, същински проектор, с който могат да се прожектират филми пред аудитория.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР